Золотоніська община циган «Аме Рома» із гуманітарною місією відвідала місто Чернігів

Золотоніська община циган «Аме Рома», як волонтери міста Золотоноші, у цей тяжкий час із гуманітарною місією відвідали місто Чернігів. Відвозили гуманітарну допомогу продукти та засобами гігієни постраждалим від військових дій. Дорога до Чернігова виявилася дуже важкою та жахливою. Багато чого ми бачили у новинах, багато чого чули з розповідей очевидців, але ми і уявити не могли наскільки це все страшно, від того що ми побачили… де на будівлі людей падали літаки, у подвір’ях розривалися бомби і снаряди, де багато домогосподарств були вщент знищені, прямо сказати – зрівнені з землею, незірвані ракети та снаряди лежать прямо у полі та біля дороги…

З великою вдячністю люди приймали гуманітарну допомогу та старалися чимсь пригостити і нас, хотіли поділися на знак вдячності хоть чимось що вони мають, пригощали домашнім квасом, кампотом.

Жителі розповідали жахливі історії, що і уявити тяжко, як вони це все пережили. Не було ніяких умов для проживання, не було ні води ні світла ні газу. Для пиття збирали дощову воду та розтоплювали сніг, готували їжу на кострах, більше місяця не мали змоги помитися. Майже не переставали обстріли і вони постійно сиділи у погрібах, від чого багато жителів захворіли.

Хочемо дуже подякувати та передати величезну подяку від жителів Чернігова за предоставлену допомогу хлібом підприємцю Ярош Леоніду Миколайовичу, за випечені пиріжки наміснику Свято Успенського собору м. Золотоноша Сергію Снопко, та за часткову фінансову підтримку Артему Омеляненко.

Поділитися: