Фільм Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» виграв BAFTA 2024

Учора, 18 лютого, у Лондоні відбулася 77 церемонія вручення кінопремій Британської академії кіно. У Королівському фестивальному залі у Саутбенк-центрі оголосили переможців.

Фільм українського режисера Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» виграв у номінації «Найкращий документальний фільм» BAFTA.

Фільм оповідає про 20 днів, які Чернов провів зі своїми колегами в обложеному Маріуполі після початку вторгнення Росії.
За годину до вторгнення Росії на територію України група репортерів Associated Press прибуває до Маріуполя. Протягом 20 днів аж до 15 березня 2022 року, Чернов та його колеги документували все, що відбувається у місті, включаючи поховання місцевих жителів, облогу та знищення міста російськими військовими. Чернов зустрічає бездомного чоловіка, що штовхає тачку повної його речей, на тлі обстрілів Чернов запитує чоловіка, як він знаходить у собі сили йти далі. На що чоловік відповідає: «А що ти робитимеш? Вони стріляють, а я йду». На 21 день війни журналісти виїхали з Маріуполя гуманітарним коридором. Наприкінці фільму з’являється текст, на якому написано, що місто було повністю окуповане Росією через 86 днів.

Джерело newsyou.info

Поділитися: