Тренінг для IT – менторів у Ужгороді

З 2 по 4 лютого в м. Ужгород відбувся тренінг для IT – менторів… 15 представників громадських організацій з різних регіонів України пройшли навчання за програмою IT-3D від  Foundation for Global Human Dignity. IT –менторів навчали навчати. Підготовку IT – менторів для подальшої роботи з ромськими дітьми та дітьми з малозабезпечених сімей провели спеціалісти з Мальти та Угорщини.

Цей тренінг присвячений покращенню освітнього рівня школярів – ромів, та школярів сім’ї яких опинилися у скрутному життєвому положенні та не в змозі оплатити собі позашкільне навчання з цифрової (комп’ютерної) грамотності, базового візуального програмування  #Scratch (Scratch – це візуальна мова програмування, яка дозволяє створювати власні інтерактивні цифрові історії, прості ігри, анімацію), також навчатимуть  IT – робототехніки (складання Lego – роботів та їх програмування)…  Учасники тренінгу – навчання, а згодом вони стануть IT – менторами, понесуть здобуті знання у свої школи, де навчатимуть дітей створювати анімації, прості ігри та цифрові історії, це буде ще один з кроків інтеграції ромів в наше суспільство та допомога дітям з малозабезпечених сімей. Для цього школярі матимуть усе необхідне обладнання, сучасні ноутбуки та навіть Lego – роботів.

Ще IT – ментори пройдуть інтенсивний місячний online курс навчання і по завершенню складуть іспит та отримають сертифікати, після чого зможуть працювати на місцях з дітьми.

Тренінг відбувся за ініціативи керівниці Закарпатського ОбласногоБлагодійного Фонду «Благо» і координаторки мережі REYN – Україна Елеонори Кулчар. Також у межах заходу учасникам передали сучасні ноутбуки для навчання дітей, від угорських партнерів з організації Change Partners Hungary.

Від Черкаської обласної громадської організації також були представники на тренінгу – навчанні, які теж після складання іспиту отримають сертифікати та будуть навчати дітей створювати анімації (мультяшки), прості ігри та цифрові історії, а також складати Lego – роботів та програмувати їх на виконання різних завдань та функцій.

Поділитися: